Odorosas-pentu


Kotisivu Uutisia Koiramme Pentueet Kuvia Me  
Harkitsetko Odorosas-pennun hankintaa?

Labradorinnoutaja on perusluonteeltaan toimintahaluinen, ystävällinen, hyväntuulinen ja eloisa koira. Se on metsästyskoira, joka on innokas uimari, sillä on hyvä vainu ja pehmeä ote riistasta. Koska se on aikuisena myös melko isokokoinen, on sen peruskoulutus tärkeää.

Labradorinnoutajakerho ry:n ja Suomen Noutajakoirayhdistys ry:n verkkosivuilla kerrotaan tarkemmin rodusta. Kyseisiltä sivuilta löytyy lisäksi tietoa mm. rotua koskevista perinnöllisistä sairauksista. Suomen Kennelliiton ylläpitämiltä KoiraNet - tietokantasivuilla on myös kustakin rekisteröidystä koirasta tilastoitua terveys- sekä näyttely- ja koetulostietoa.

 

Jos olet kiinnostunut tulevasta pentueesta, otan mielelläni vastaan yhteystietosi. Kun pentue on syntynyt, otan sitten yhteyttä ja kerron, kuinka paljon, ja minkä värisiä, uros- ja narttupentuja on syntynyt. Jos pentueessa näyttäisi olevan sinulle / perheellesi toivottu pentu, niin voimme sitten sopia pennun katsomis-vierailusta. Jos tämän tutustumiskäynnin jälkeen me molemmat osapuolet olemme sitä mieltä, että pentu on saamassa hyvän kodin, ja sinä/te sopivan kasvattajan, voimme sopia koiran varauksesta.

 

 

 

Pentu luovutetaan seitsemän viikon ikäisenä eläinlääkärin tarkistamana, madotettuna ja sirutettuna. Pennun kauppaan kuuluu hoito-, ruokinta- ja koulutusohjekansio, noutajatalutin  sekä Musti ja Mirri - liikkeen, Royal Caninin sekä Agrian mainostuotteita. Lisäksi kauppaan kuuluu Labradorinnoutaja kerho ry:n ja Suomen noutajakoirajärjestön (SNJ) vuoden pentuejäsenyys.

Pennun ostaja situoutuu ottamaan koiralleen vakuutuksen vähintään ensimmäiseksi vuodeksi

 

 

Luovutuksen jälkeen otan mielelläni vastaan kaikenlaisia kuulumisia – toivon, että voin neuvoa erilaisissa koiraan liittyvissä asioissa myöhemminkin.

 

Pennun kanssa on toivottavaa osallistua ainakin pentukoulutukseen (sen jälkeen, kun tarvittavat rokotukset on hoidettu 16 viikon ikäisenä) Erilaisista muistakin rotuun liittyvistä koulutustilaisuuksista saa tietoa mm. SNJ:n alueellisten jäsenyhdistysten sekä Labradorinnoutajakerhon kautta.

Vuoden iässä koiralle tehdään terveystarkastus, johon pennunostaja on sitoutunut. Koiran omistaja saa näin hyödyllistä tietoa koiransa terveydentilasta. Lonkka- ja kyynärkuvaus sekä silmätarkastus edesauttavat myös koko rodun jalostusta sekä antavat tärkeää tietoa kasvattajalle